VOORGERECHTEN

Verse dagsoep met brood

Kaaskroketje met groentjes (1 stuk)

Garnaalkroketje met groentjes (1 stuk)

Fijn gesneden Italiaanse ham met Parmezaanse kaasschilfers

Een lauw geitenkaasje op een bedje van verse groentjes

Gepelde real count scampi’s in huisgemaakte lookboter

Gepelde real count scampi’s van het huis (getomateerde roomsaus)

HOOFDGERECHTEN

Geserveerd met frietjes en sla, wortel, komkommer en vinaigrette

Varkensribbetjes op de grill met drie koude sausjes

Varkensmedaillon ‘Het Mortierken’ met stukjes gerookt spek en roomsaus

Halve kip Archiduc (Champignon roomsaus)

Gebakken steak met vlees jus

Gebaken entrecôte met vlees jus

Sausen

Peper roomsaus
Champignon roomsaus
Huisgemaakte béarnaise
Roquefort (schimmel kaas room)

Gebakken solletjes met een heldere botersaus (3 stuks)

Gepelde real count scampi’s in huisgemaakte lookboter (8 stuks)

Gepelde real count scampi’s ‘Het Mortierken’ (getomateerde roomsaus – 8 stuks)

Extra kom groentjes
sla, tomaat, wortel, komkommer en vinaigrette

 

  Suggesties

                                                                                   HG

* Slaatje met gerookte zalm en  toast   Vg 16             20

*Italiaanse salade met mozarela,

 Serrano ham, olijven en brood                                   20

 *Asperges :  

 –  Op z’n Vlaams                                  Vg 18             25

 ( geklaarde botersaus en een gekookt eitje )

 – Met mousseline saus                       Vg 18             25

 –  Met gerookte zalm en mousseline    Vg 21            28

   (In hoofdgerecht met krielaardappeltjes)    

 * Gebakken kabeljauwfilet met asperges,

     krielaardappelen en een mosterdsausje               28

 * Irish Rib-eye “Groene Pepersaus “                       28

 

 

ONZE KLEINE KAART

Geserveerd met frietjes en sla, wortel, komkommer en vinaigrette

Kaaskroketjes met groentjes (2 stuks)

Kaaskroketjes met groentjes (3 stuks)

Garnaalkroketjes met groentjes (2 stuks)

Garnaalkroketjes met groentjes (3 stuks)

Fijn gesneden Italiaanse ham met Parmezaanse kaasschilfers

Een lauw geitenkaasje op een bedje van verse groentjes

Salade niçoise (met tonijn, olijven, tomaat, ei, …)

KINDER MENU’S

Kinderspaghetti met gemalen kaas

Kwartje kip met warme of koude appelmoes

Kaaskroketje (1 stuk) met frietjes en groentjes

Garnaalkroketje (1 stuk) met frietjes en groentjes

Ribbetjes op de grill met drie sausjes, frietjes en groentjes

Gepelde scampi’s van het huis met frietjes

contacteer 't mortierken

Om er zeker van te zijn dat wij een plekje hebben voor u raden wij u aan om ENKEL telefonisch te reserveren.

het mortierken

  • Dorpweg 88, B8377 Meetkerke
  • info@mortierken.be
  • +32 50 31 21 16

keuken open

  • van vrijdag t.e.m. dinsdag
  • gesloten op woe- en donderdag
  • van 12h00 tot 14h00 en van
    18h00 tot 20h45
    tijdens schoolvakanties doorlopend van
    12h00 tot 20h45

ondernemingsnummer

  • BE0-519-986-316

social media