VOORGERECHTEN

Verse dagsoep met brood

Kaaskroketje met groentjes (1 stuk)

Garnaalkroketje met groentjes (1 stuk)

Fijn gesneden Italiaanse ham met Parmezaanse kaasschilfers

Een lauw geitenkaasje op een bedje van verse groentjes

Gepelde real count scampi’s in huisgemaakte lookboter

Gepelde real count scampi’s van het huis (getomateerde roomsaus)

HOOFDGERECHTEN

Geserveerd met frietjes en sla, wortel, komkommer en vinaigrette

Varkensribbetjes op de grill met drie koude sausjes

Varkensmedaillon ‘Het Mortierken’ met stukjes gerookt spek en roomsaus

Halve kip Archiduc (Champignon roomsaus)

Gebakken steak met vlees jus

Gebaken entrecôte met vlees jus

Sausen

Peper roomsaus
Champignon roomsaus
Huisgemaakte béarnaise
Roquefort (schimmel kaas room)

Gebakken solletjes met een heldere botersaus (3 stuks)

Gepelde real count scampi’s in huisgemaakte lookboter (8 stuks)

Gepelde real count scampi’s ‘Het Mortierken’ (getomateerde roomsaus – 8 stuks)

Extra kom groentjes
sla, tomaat, wortel, komkommer en vinaigrette

SUGGESTIES

 * Ambachtelijke Wild paté vergezeld met

   huisgemaakte confituur en rozijnenbrood                                                                               **************           

* Fazant “Brabançonne”  ( een bruine wildsaus )

   met gestoofd witloof en een aardappelkroketje             

 * Fazant “Fine champagne “ ( een roomsaus )

   Een appel  met veenbessen en een kroketje                

 * Hazenrugfilet  “ Grand Veneur “ 

  een roomsaus met z’n garnituur en kroketjes                  

 * Irish Rib-eye “Groene pepersaus “                                 

*Gebakken roggevleugel met of zonder kappertjes                  *************************

* Walnotenijs met warme chocolade saus                        

   en Brugse kletskoppen

     Een lekker stukje wild kan niet zonder deze topper !!!

  Bordeaux :       Ch. Moulin Haut Villars Fronsac                       

Per glas        6  euro

Karaf ½ l    18  euro

Fles             26  euro

ONZE KLEINE KAART

Geserveerd met frietjes en sla, wortel, komkommer en vinaigrette

Kaaskroketjes met groentjes (2 stuks)

Kaaskroketjes met groentjes (3 stuks)

Garnaalkroketjes met groentjes (2 stuks)

Garnaalkroketjes met groentjes (3 stuks)

Fijn gesneden Italiaanse ham met Parmezaanse kaasschilfers

Een lauw geitenkaasje op een bedje van verse groentjes

Salade niçoise (met tonijn, olijven, tomaat, ei, …)

KINDER MENU’S

Kinderspaghetti met gemalen kaas

Kwartje kip met warme of koude appelmoes

Kaaskroketje (1 stuk) met frietjes en groentjes

Garnaalkroketje (1 stuk) met frietjes en groentjes

Ribbetjes op de grill met drie sausjes, frietjes en groentjes

Gepelde scampi’s van het huis met frietjes

contacteer 't mortierken

Om er zeker van te zijn dat wij een plekje hebben voor u raden wij u aan om ENKEL telefonisch te reserveren.

het mortierken

  • Dorpweg 88, B8377 Meetkerke
  • info@mortierken.be
  • +32 50 31 21 16

keuken open

  • van vrijdag t.e.m. dinsdag
  • gesloten op woe- en donderdag
  • van 12h00 tot 14h00 en van
    18h00 tot 20h45
    tijdens schoolvakanties doorlopend van
    12h00 tot 20h45

ondernemingsnummer

  • BE0-519-986-316

social media